Emeklilik Gözetim Merkezine ait https://www.egm.org.tr/bize-ulasin/bize-yazin/ internet adresinden mirasçılık belgesini veya mirasçı olduğunu gösteren mahkeme kararını ekleyerek bilgi talep edebilirsiniz.
Yasal varis iseniz ilgili emeklilik şirketine başvuruda bulunarak vefat eden yakınınızın Bireysel emeklilik hesabındaki birikim ile devlet katkısının ödenmesini talep edebilirsiniz.
Maluliyet sebebiyle yasal sürenin tamamlanmasını beklemeden sözleşmeden ayrılabilir ve buradaki getirilerinizi alabilirsiniz. Talebinizi sözleşmenizin bulunduğu emeklilik şirketine iletmeniz yeterlidir.
Emeklilik sözleşmesi süresi içinde malul olan kişiler, devlet katkısı hesabında bulunan tutarların tamamına hak kazanarak sistemden ayrılabilir. Maluliyet belgesi ile şirketlere başvurmanız gereklidir.
Bireysel emeklilik sisteminde olan kişiler, istedikleri zaman katkı payı ödemelerine ara verebilir. Bu talebinizi emeklilik şirketinize iletmeniz yeterlidir.
BES’ten ayrılmadan kısmen ödeme alınabilmesine ilişkin düzenleme çalışmaları devam etmekte olup şu an için hiçbir halde kısmi çekiş imkanı söz konusu değildir.
OHAL ilan edilen bölgelerde poliçeler otomatik olarak yenilenmiş veya 8 Mayıs 2023’e kadar uzatılmıştır.
Mirasçı olmanız halinde aradığınız poliçeye Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin (SBM) www.sbm.org.tr web sitesinde ‘’Online İşlemler’’ veya E-Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.
Poliçenizde maluliyet teminatı mevcut olması halinde tazminat alabilmek için sigorta şirketinize başvuru yapmanız gerekmektedir.
Sorgulamayı E-Devlet E-Hizmetler bölümünden ya da Sigorta Bilgi Merkezi’nin arama bölümü üzerinden yapabilirsiniz.
Hayır. Sigorta şirketiniz ya da E-Devlet üzerinden police bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Ferdi Kaza Sigortası’nda aksi sözleşme ile kararlaştırılmadıkça deprem afeti teminat dışıdır. Teminata dahil edilip edilmediğine ilişkin ilgili sigorta şirketi ile irtibata geçebilirsiniz.
Hayat sigortası tazminatı alabilmek için kişinin vefat etmiş ya da mahkeme kararıyla gaiplik kararının çıkarılmış olması gerekir.Bu iki durumdan biri olmuşsa tazminat için başvuruda bulunabilirsiniz.
a)Sigorta poliçesi, (kaybı halinde sigortalı veya hak sahibinden alınacak imzalı beyan yeterlidir.)
b)Nüfus idaresi tarafından verilecek tasdikli ve vukuatlı nüfus örneği . (E-Devlet aracılığıyla alınacak Nüfus Kayıt Örneği Belgesi yeterlidir.
c)TÜİK Ölüm Belgesi veya Gömme İzni
d)Gaiplik halinde mahkemeden alınacak olan gaiplik kararı
e)Lehdar tayin edilmediği durumlarda veraset ilamı
Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten gerektiğinde sigorta şirketi tarafından tazminatın ödenmesi için banka IBAN bilgisi talep edilebilir.
Tüm sigorta işlemleriniz için merak ettiklerinize https://seddk.gov.tr/upload/doc/seddk-sss.pdf ten den ulaşabilirsiniz.