AvivaSA

AvivaSA "Kumbara Tasarım Yarışması" ile gençler tasarrufu tasarlayacak

Türk halkı bugünü yaşıyor, ihtiyacından fazla tüketiyor, kazandığından fazla harcıyor. Bireysel emeklilik ve hayat poliçeleriyle geleceği planlayan AvivaSA, 28 üniversitede başlattığı yarışmayla toplumda tasarruf ve geleceğe yatırım bilinci oluşmasına katkıda bulunacak.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, İngiliz araştırma şirketi The Future Company'nin, Aviva için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 26 ülkede yaptığı tasarruf alışkanlıkları araştırmasının çarpıcı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı ve "Geleceğin tasarımcıları tasarrufu tasarlıyor" sloganlı "Kumbara Tasarım Yarışması"nı başlattı.

Türk halkının Avrupalılara göre tasarruf kültürüne olan uzaklığı ve gençlerde tasarruf bilincinin oluşmadığı sonucunu ortaya koyan araştırmanın arkasından, "toplumsal ve bireysel tasarrufu" yaygınlaştırmak amacıyla yola çıkan AvivaSA'nın yarışmasına, 28 üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katılabilecek.

Kumbara kullanan bir kuşaktan geldiğini; tasarruf ve geleceğine yatırım yapma bilincine o dönemde sahip olduğunu belirten AvivaSA Genel Müdürü Meral Egemen, AvivaSA'nın bireysel emeklilik ve hayat sigortası ile bugün ve gelecek yaşlar için; yani en çok ihtiyaç duyulacak anlar için güvence oluşturduğunu belirterek şunları söyledi: "Türk halkı, tasarruf edebileceği herhangi bir finansal enstrümana; örneğin buna sigorta poliçesi diyelim; "harcama, gider" olarak bakıyor… Ve bu tür tasarruflar harcama olarak görüldüğü için de birikim bilinci oluşamıyor. Biz yıllardır, biriktirme ve geleceğe saklama için kullanılacak bazı finansal enstrümanların gider olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Bu yarışmayla bunu özellikle genç kuşağa tekrar hatırlatmak istiyoruz. Tasarrufu; geleceği düşünmek ve tasarlamak olarak algılarsak kumbarayı da tasarrufun sembolü olarak nitelendirebiliriz."

Birincilik ödülünün 5.000 TL, ikincilik ödülünün 3.000 TL, üçüncülük ödülünün 2.000 TL ve mansiyonun 1.000 TL olduğu yarışmada, dereceye giren ürünlerin endüstriyel üretimleri yapılacak.

www.tasarrufutasarlamak.com sitesinden yapılacak başvurular için 31 Ocak 2010 son tarih. Yarışmanın ödülleri ise Mart 2010'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.