Koza Altın çalışanları AvivaSA ile emekli olacak

İzmir Bergama, Gümüşhane ve Eskişehir Kaymaz'da faaliyet gösteren Koza Altın İşletmeleri, bireysel emeklilikte AvivaSA'yı tercih etti.

Dünya standartlarında çevre teknolojileri kullanarak altın madenciliği yapan Koza Altın İşletmeleri A.Ş., çalışanlarının bireysel emekliliği için AvivaSA Emeklilik ve Hayat'ı seçti. Çalışanlarının emeklilik dönemlerini mutlu ve güvenli bir şekilde yaşamaları için AvivaSA ile işbirliği yapan Koza Altın, kurum katkılı plan ile çalışanlarının Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) yararlanmalarını sağlıyor.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Banka Sigortacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Önder Lülü, Koza Altın çalışanları için çok uygun bir grup planı hazırladıklarını söyleyerek Koza Altın'ın AvivaSA'nın diğer saygın kurumsal müşterileri arasına katılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Lülü, "Çalışanlarına değer veren bir şirketle çalıştığımız için AvivaSA olarak mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Koza Altın İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Öğüt ise "Çalışanlarımıza gerçekten değer verdiğimizi göstermek için bireysel emekliliğe başladık. Kısa bir süre sonra bireysel emekliliğin lider firması AvivaSA ile çalışanlarımızın bugünlerini ve geleceklerini daha iyi değerlendirebileceği imkanlar sunmaya başladık" dedi.

Koza Altın'ın AvivaSA ile yaptığı anlaşma çerçevesinde toplam 765 Koza Altın çalışanı bireysel emeklilik sahibi olacak. Şu anda aktif sözleşme sayısının 888 olduğu anlaşma çerçevesinde Koza Altın, tüm çalışanlarına işe girdikleri ilk günden itibaren eşit miktarda kurum katkısı sağlayacak. Çalışanların ise Koza Altın'a özel emeklilik planının kurum katkısından yararlanabilmek için ayda en az 42 TL katkı payı ödemeleri gerekiyor.