Bireysel emeklilik, katılımcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor

Bireysel emeklilik, katılımcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor

AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde öngörülen değişiklikleri değerlendirdi

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk, kamuoyunda bir süredir "BES 2.0" olarak ele alınan sistemsel düzenlemeleri değerlendirerek söz konusu yasa tasarısının sistemin geleceği açısından olumlu değişiklikler içerdiğini belirtti.

Yasa tasarısının tüm detaylarının henüz netleşmediğini, dolayısıyla sunulan düzenlemelerin hayata geçmesi için bir süre daha bekleneceğini belirten Meral Eredenk, halihazırda sunulan vergi avantajının yeterince kullanılamaması ve bu anlamdaki bilgi eksikliğinin direkt devlet katkısıyla çözümlenecek olmasının özellikle katılımcılar açısından büyük faydaya dönüşeceğini ve sisteme girişleri artıracağını aktardı. Devletin sisteme verdiği bu desteği memnuniyetle karşıladığını belirten Eredenk, öngörülen "devlet katkı payı" düzenlemelerinin vergi avantajından yararlanamayan katılımcıların getirilerini artırmanın yanı sıra bu katkı payına ilk 3 yıl dokunamama düzenlemesinin sistemde uzun süreli kalışı teşvik edeceğine de dikkat çekti.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bireysel Emeklilik Sistemi'nin yeniden düzenlenmesine ilişkin hükümetin yaptığı açıklamaları, son derece olumlu buluyoruz. Kişilerin bireysel emekliliğe dahil edilmesi ve uzun vadeli kalmalarını teşvik edecek düzenlemeler, sektörün bu zamana kadar yakaladığı büyüme hızını daha da artıracak. Dolayısıyla söz konusu düzenlemeler ne kadar erken hayata geçerse, beklentilerimiz de o hızla uygulamaya geçecek ve bireysel emekliliğe dahil olan vatandaşlarımız hayallerindeki rahat emekliliğe daha hızlı ulaşabilecek. Mevcut trend ve farkındalık artışı ile bireysel emeklilikteki fon büyüklüğünün 2022 sonu itibarıyla 140 milyar TL'ye, BES fon büyüklüğünün GSYİH'ye oranının %4,2'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. BES'e katılımı daha hızlı artıracak ek teşvik ve düzenlemeler ile bu oranın 2022 sonunda %10'lara yaklaşabileceği tahmin ediliyor. Tüm düzenlemeler hayata geçirildiğinde bu öngörülere ilişkin yeni bir projeksiyon yapmak gerekiyor" dedi.

SOSYAL MEDYADA BİZ

Sabancı
Yukarı