AvivaSA, 2018 Vizyon Toplantısında 'Sihirbazlarını' ağırladı

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı HALUK DİNÇER:

• Dünya ekonomisi, istikrarlı ve dengeli bir büyüme yoluna girmiş durumda.
  • Sigorta sektörü Sabancı'nın en önemli stratejik büyüme alanlarından biridir.
  • AvivaSA, Sabancı ve Aviva'nın parlayan yıldızıdır.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su FIRAT KURUCA:

• Bu sene konseptimiz sihir; çünkü insanların hayatına dokunarak sihirli bir iş yapıyoruz.
  • Sektörde fark yaratmanın anahtarı «müşteri odaklılık». Bunu benimseyerek, tüm iş yapış biçimlerimizin merkezine bu olguyu koymamız çok önemli.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, AvivaSA ve Akbank üst yönetimi, acenteleri, satış ekipleri ve Akbank çalışanlarından oluşan 1400 kişilik ekibiyle, Antalya'da "2018 Satış Vizyon Toplantısı" için bir araya geldi. AvivaSA CEO'su Fırat Kuruca liderliğinde düzenlenen, Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer'in de katıldığı toplantıda; şirketin 2017 yılı sonuçları değerlendirilerek, önümüzdeki dönem hedefleri paylaşıldı. Toplantıda ayrıca, Aviva Uluslararası Sigorta CEO'su Maurice Tulloch da, görüntülü mesaj aracılığıyla katılımcılara seslendi.

Bireysel emeklilik sektörünün lideri AvivaSA'nın CEO'su Fırat Kuruca'nın, Antalya'da düzenlenen, Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer'in de katıldığı 2018 Satış Vizyon Toplantısı'nda, katılımcılarına, "Yarını Şimdiden Güzelleştiren Sihirbazlar" şeklinde seslenerek; yaptıkları işin ne kadar sihirli olduğunu vurgulaması dikkat çekti

Haluk Dinçer: "Dünya ekonomisi, istikrarlı ve dengeli bir büyüme yoluna girmiş durumda."

Toplantının açılış konuşmasını yapan Haluk Dinçer, dünya ekonomisinin, istikrarlı ve dengeli bir büyüme yoluna girmiş olduğunu belirterek; "Sigorta sektörü Sabancı'nın en önemli stratejik büyüme alanlarından biridir. AvivaSA, Sabancı ve Aviva'nın parlayan yıldızıdır. AvivaSA olarak, 10 yıllık başarı hikayemizde bir altın sayfa daha açtık. 2015 yılında elde ettiğimiz BES fon büyüklüğü liderliğimizi, 2017 yılında da sürdürerek; %19,5 pazar payıyla, 15,2 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştık. Toplam koruma hayat pazarında ise, %51'lik bir prim artışıyla, 461 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdik. Tüm bu başarılar için hepinizi tebrik ediyorum. AvivaSA'nın sektörde müşterisine en yakın, müşterisini en iyi dinleyip, anlayan ve ihtiyaçları doğrultusunda en iyi ürün ve hizmeti veren şirket olmasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Dijital dönüşüm ve teknolojik alt yapımızla da bunu destekleyeceğiz." dedi.

Maurice Tulloch: "Türkiye pazarı büyük fırsatlar taşıyor"

Toplantıda, görüntülü mesaj aracılığıyla katılımcılara seslenen Aviva Uluslararası Sigorta CEO'su Maurice Tulloch ise, Aviva Grubu'nun, Sabancı Holding ile AvivaSA çatısı altında kurduğu ortaklığın, 10 yılı aşkın bir zamandır başarıyla devam ettiğinin ve Türkiye pazarının büyük fırsatlar taşıdığının altını çizdi.

Fırat Kuruca: "Sektörde fark yaratmanın anahtarı "müşteri odaklılık".

AvivaSA CEO'su Fırat Kuruca ise, tüm çalışanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tıpta ve teknolojideki gelişmeler sayesinde insan ömrü uzuyor. Dünya gelişiyor, hızlanıyor, insanoğlunun ömrü uzuyor ve yaşam kalitesi artıyor. Şu an Türkiye'de ortalama ömür 78 yıldır. İnsan ömrünün uzaması sigorta sektörünü, özellikle BES tarafını çok yakından ilgilendiriyor. İnsan ömrü uzadıkça ve yaşlandıkça bizim ürünlerimizin gerekliliği ve önemi daha da ortaya çıkıyor. İnsanlara gerçek fayda sağlayacak hizmetler sunuyoruz. 18 yaşından 90 yaşına kadar her insana dokunabileceğimiz ürünlerimiz var. Hiç bir ürün ya da hizmet bu kadar uzun soluklu değil."

Sektör liderliği devam ediyor

Sektör ve AvivaSA'yı da değerlendiren Kuruca, sözlerine şöyle devam etti: "2017 yılı hem sektör hem de AvivaSA açısından büyüme yılı oldu. Sektör geçen sene BES fon büyüklüğünde %28 büyüyerek devlet katkısı dahil toplam 77,8 milyar TL'ye ulaştı. Katılımcı sayısı ise %4,5 artarak 6,9 milyona ulaştı. AvivaSA'ya baktığımızda; BES fon büyüklüğünde %29 büyüyerek, devlet katkısı dahil toplam 15,2 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ulaştık. Katılımcı sayımız ise 900 bine ulaştı. Hayat pazarında ise sektör, birikimli hayat hariç, toplam hayat prim üretiminde %38 büyüyerek, 7 Milyar TL'lik prim üretimi gerçekleştirdi. AvivaSA olarak ise, birikimli hayat hariç, toplam prim üretimimiz sektörün üzerinde ve %51'lik bir büyüme ile 461 milyon TL olarak gerçekleşti. 2017 yılında bireysel emeklilik sektörünün en önemli konusu Otomatik Katılım oldu. 14 Mart 2018 verilerine göre, Otomatik Katılım'da özel sektör kısmına baktığımızda; 1,4 milyar TL toplam fon büyüklüğü ve 2,8 milyon katılımcı sayısına ulaşılmış durumda. Firma sayısı, 50-99 çalışanı olan işletmeler de dahil olmak üzere, 36 bini geçti. AvivaSA olarak, 227 milyon TL fon büyüklüğü, 435 bin katılımcı ve 5.010 firma sayısına ulaştık."

Kuruca, 2018 AvivaSA hedeflerini ise şu şekilde açıkladı: "Öncelikle, bireysel emeklilik sektöründe sergilediğimiz güçlü büyüme performansını ve 2015 yılından bu yana bırakmadığımız liderliğimizi, 2018 yılında da sürdürmeyi hedefliyoruz. Otomatik Katılımda da bu yılki başarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Hayat sigortaları tarafında ise, bütün koruma branşlarında pazar payımızı artırma hedefimiz var. Özellikle hayat ürünlerinde, yenilikçi ve farklı yaklaşımımız ve müşteri ihtiyaçlarına uygun ürünlerle, serbest hayat ürünleri pazarında ciddi anlamda pazar payı kazanmayı hedefliyoruz. Tüm bu hedeflere ulaşmak için belirlediğimiz stratejilerin temelinde "müşteri odaklılık" var. Sektörde fark yaratmanın anahtarı "müşteri odaklılık"dır. Her birimizin bunu benimsemesi ve tüm iş yapış biçimlerinin merkezine koyması çok önemli."

Toplantının konsepti: "Yarını Şimdiden Güzelleştiren Sihirbazlar"

AvivaSA'nın, 2018 Vizyon Toplantısının konseptiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan AvivaSA CEO'su Fırat Kuruca, "Bu sene konseptimizi sihir ve sihirbazlık üzerine kurguladık. Çünkü İnsanların hayatına dokunarak sihirli bir iş yapıyoruz. Sihirbazlar ile sizler arasında birçok benzerlik var! Sihirbazların tek amacı, gösterisine odaklanmak, seyircisinin ilgisini çekmek ve onları mutlu etmektir. Tıpkı müşterisine odaklanan, ilgisini çeken ve hayatlarına dokunduğunuz ürünlerimizle onları mutlu eden sizler gibi. " şeklinde konuştu.

AvivaSA bu yıl da müşterilerini dinledi

AvivaSA'nın Vizyon toplantısının sürprizlerinden birisi de, geçen yıl olduğu gibi, müşterilerin toplantıya katılımıydı. Katılımcılardan büyük ilgi gören bu müşteriler, AvivaSA müşterisi olmanın onlara ne ifade ettiğini, deneyimlerini paylaştı, saha ekibine ne kadar sihirli bir iş yaptıklarını, bu yolda asla vazgeçmemeleri gerektiğini iletti.

Dijital ortama da taşınarak, katılımcılarla interaktif bir iletişimin kurulduğu 2018 Satış Vizyon Toplantısı'nda, "Sihirbazlar" mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indiren katılımcılar, programı dakika dakika takip edip, yarışmalara katılarak sürpriz ödüller kazandılar. Etkinlik, katılımcıların doyasıya eğlendiği gala partideki, Sibel Tüzün canlı performansı ile sona erdi.